fredag 25 december 2009

Julafton!


Vaknade kl.7 av att barnen gick upp och tittade på julkalendern. Eftersom vi skulle till kyrkan var det lika bra att gå upp på en gång. När så alla vaknat smög vi ner och tittade om tomten varit på besök under natten...det hade han och det fanns paket under granen till allesammans! Därefter blev det traditionell julfrukost med tomtegröt och skinksmörgås.
Iväg till kyrkan för en mysig stilla stund, där det fanns tid att fundera på varför vi firar jul egentligen. Efter kyrkbesöket åkte vi hem i ett magiskt vackert vinterlandskap och började plocka fram julmaten. En stund senare dök mor och far upp. Min underbara mamma hade fixat det mesta av maten och det var lika gott som alltid!
Barnen hade myror i hela kroppen och for omkring, men vi lyckades iallafall samla ihop dem vid TV:n lagom till Kalle Anka började. Där satt vi sedan och lät julmaten sjunka ner och flera av oss slumrade nog till också, det hör ju till. Precis när Kalle, Musse och de andra önskade God jul på TV:n ringde det på dörren. Och vem stod där om inte tomten i egen hög person....
Lycka...för extremt paketsugna barn!! Tomten delade ut klapparna som fanns i säcken och sedan var han tvungen att hasta vidare, så vi delade ut resten av paketen som fanns under granen själva sedan.

Det kändes som alla var nöjda med sina julklappar och för dem som inte ville leka med sina presenter på en gång blev det ett riktigt julfika!

Senare på kvällen begav vi oss iväg till barnens kusiner (några av dem) och fick en trevlig avslutning på julaftonen där.
Sammanfattning....MYSIGT med mycket JULSTÄMNING!!

Firandet kommer fortsätta i miniformat både på annandagen och söndag, innan det blir dags att börja tänka på nyår....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar