söndag 28 december 2014

Och snart är skinkan uppäten!

Adventstiden kom och gick och juletiden tog vid. Jag tycker att julen är sååå mysig med allt vad den innehåller. Men frågan är om det inte är alla förberedelser och förväntningar som allra bäst. Alla gömslen fylls med spännande, vackra paket, köttbullar rullas, Jansson fixas, juldukar stryks, julkrubban tas fram och granen kläs. Luften darrar av förväntan!
I år tror jag att dan före doppardan var den stora peaken på julen. För ovanlighetens skull var väldigt mycket klart innan dan för dan, men det finns vissa traditioner som inte går att tumma på även den dagen. Skinkan ska ugnsbakad och griljeras, granen tas in och kläs (alltid dan före dan inte tidigare och alltid äkta gran) sedan är det småfix och slutstädning som gäller. En annan tradition är att någon gång under julen titt på filmen "Loveactully" en riktigt mysig julfilm, som i år fick bli vår "uppesittar-film".  Allt klart, allt perfekt (nästan iaf snön saknades, men annars)!

Nu har allt det "perfekta" förbytts mot ett kaos av leksaker, vissna julblommor ( har iofs bytt ut några) utbrunna stearinljus och chokladaskar som bara har de mörka bitarna med likör och romrussin kvar.


Snön kom iallafall och förgyllde tillvaron, jag njuter av det vackra landskapet och kylan som biter sig fast. Hoppas att den får stanna nu snön, fram till början på mars tycker jag är lagom.

Hittade helt fantastiska iskristaller på sjön idag
Nyår väntar nu på att få firas, vilket kommer att bli en ganska lugn tillställning i år med svåger och svägerska och deras "lilla" barnaskara :-)

GOTT NYTT ÅR!!

//Karin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar