torsdag 10 december 2009

Det är inne med Lucia ute!

Idag har Lucia firats x2...först ut var Luciatåget på mitt jobb. Det var med viss bävan vi såg föräldrarna strömma till medan vi försökte hålla humöret uppe på trötta barn. De senaste övningarna hade väl gått ganska bra, men länge lät det...inte så mycket och det är alltid ett lotteri att se om de vågar klämma i när alla föräldrar tittar på. Men allt gick jättebra och barnen sjöng med full ös hela vägen...KUL!

Och så bar det iväg till nästa utomhus Luciatåg. (Glömde skriva att vi på Vindruvan anammat Ur o skur modellen att ha Luciafirandet ute.)


På Ensjögläntan hade barnen och fröknarna gjort fint med glitter och lyktor runt deras timrade vindskydd. De här barnen gör ingen besviken...små tjocka tomtar, pepparkakor, stjärngossar och en liten Lucia (och vem se inte tjock ut med vinteroverall under Luciakläderna?) Och som de sjöng...jättebra! En av de roligaste sångerna jag hört är: "Det stod en tomtegubbe ner på stadens torg. Han hade raggarbil och var jättesnäll. Han hade klappar i bagaget och mera i garaget. Dom ville barnen ha och det var jättebra. Tomteboggie, tomteboggie...." (melodi: Varmkorvboggie)

Veckan började ju med ett fint Luciatåg också, med Davids klass...men en musikklass är ju näst intill proffs på sånt här och de skötte sig väldigt bra även den här gången.


Så sakta men säkert betar vi av det ena engagemanget efter det andra och snart ska jag väl hinna med att fixa lite ordentlig julstämning här i huset...kanske ska börja köpa julklappar också...om nu barnen varit snälla vill säga :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar