fredag 5 april 2013

Påsken kom.....

.....och påsken gick. Som vanligt innehöll den det mesta man kan förvänta sig av en påsk. Påskaftonsmorgonen började med äggletarjakt och här i huset får man någon form av krypto att lösa för att hitta sitt ägg. Förhoppningsvis är kryptot/problemet anpassat efter ålder och intresse, vilket i mitt fall är väldigt nära noll. Maken lovade att göra något jättelätt, men min hjärna låser sig i samma sekund jag får problemet i min hand. Anser mig inte vara helt tappad bakom en vagn annars, men i det här fallet är jag helt hopplös. Efter några ledtrådar hittade jag det tillslut. Isak fick en sorts bildgåta där han skulle leta rätt på olika ställen med hjälp av närbilder. Den här bilden som jag trodde var lätt hade han jättesvårt med, men även han kom fram till sitt ägg.

Efter avslutat äggletande åkte "lilla" familjen (min man, jag och de två yngsta barnen) till min bror med familj som bor i Stockholm. Där blev det mer äggletande, lekande och en heldel ätande innan vi vände hemåt igen.
 Påskdagen är det ju givet att vi går till kyrkan, det är alltid så härligt med påskdagsgudstjänster!! Efter det blev det lunch hos svåger o svågerska. En massa god mat IGEN och påskäggsletande IGEN, supermysigt och äntligen kändes det som att våren faktiskt är påväg.

Annandagen var inte sämre den även om det inte blev något äggletande. Då var det vi (jag) som stod för maten när våra föräldrar, en svåger och ett par små kusiner kom på besök. Även det en riktig toppendag.

Nu dyker jag ner i min nyinköpta tyghög och njuter av färger och former. Men också av att det är påsklov, att solen lyser och värmer, att man kan cykla igen och en massa andra saker. I morgon bär det av mot Stockholm igen så nu är det nog dags att krypa ner i sängen.

God natt gott folk!
//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar