tisdag 2 november 2010

Färg, hostattack och PeGe´s

Nu tar jag kväll efter en minst sagt händelse rik dag......egentligen
började det hela igår:

Äntligen var fototapeten Joel valt ut beställd och allt var frid och fröjd. Vi hade till och med hunnit plocka ur hela hans rum samt börjat riva bort den gamla dinosauriebården som gjort sitt efter sex år....nu skulle det renoveras! Bara ett litte break för frissabesök.

När jag kommer hem från frissan meddelar sönerna att de ringt ifrån färgaffären (PeGe´s idé&design). Tyvärr visar det sig att den tapeten vi ville ha inte gick att få i de måtten, bilden var liggande och vår vägg "stående" (såklart). Vi fick sova på saken ....

Nästa morgon (idag alltså) säger Joel att han inte kan tänka sig att ta någon annan bild utan vill ha den han valt. Ok då återstår ett alternativ...vi får sätta den på en annan vägg. Sagt och gjort jag mäter väggen, 230 cm hög och 360 cm bred, ringer PeGe´s och meddelar de nya måtten. Frid och fröjd.....vi börjar måla! Får hjälp av Joel (vars rum vi målar) i c:a 15 minuter sedan ger han upp. Då ringer de från PeGe´s igen och meddelar att det finns ett mail som jag ska kolla på för att bekräfta tapetbeställningen...OK! Jag kolla mailen, går in på länken, allt verkar bra, lite väl dyrt men, men så får det bli. Nehej...det där funkade ju inte. Jag kommer inte in på de sidor jag ska fylla i.....ringer PeGe´s! Under tiden jag väntar på att bli kopplad till rätt person känner jag att det börjar killa otroligt mycket i halsen. Jag små hostar och sväljer, men det blir bara värre. Lagom tills jag får rätt person på linjen och har lyckats förklara mitt problen med länken, bryter hostattacken ut i dess värsta form. På nått sätt lyckas jag väsa fram att jag ringer igen om en stund...sedan hostar jag så jag nästan kräks. En gång under host attacken ringer PeGe`s killen upp, men Joel får mmeddela att jag ringer senare.....PINSAMT!


Till slut lyckas jagg ringa och de kan hjälpa mig med beställningen och allt är åter frid o fröjd!


Jag målar på och medan det första lagret torkar åker jag några ärenden. Hem igen och börja måla andra omgången..... slår det mig att det var väldigt vad många våder tapeten var (kunde se det på en förhandsgransknig) är det så smala våder....men vad sa jag för mått egentligen? Jag tittar på väggen och inser att 360 cm är en mycket lång vägg....så långa väggar har inte Joel i sitt rum! Snabbt fram med tummstocken...nej, NEJ, NEJ, NEEEJ!!!
Väggen är ju 260 cm....

kastar mig på telefonen occh ringer PeGe´s igen.....klockan har nu hunnit bli 16.30 c:a. Killen på PeGe´s säger att ja, jag ringer direkt men de brukar stänga kl.16.00, jag hör av mig sedan. Vänta, vänta, vänta...och så ringer det: "Nu hade du tur, bilden låg på bordet och skulle precis tryckas, men den är stoppad och vi gör en ny beställning" *pust* vilken tur!!! Och nu frid och fröjd, färdig målat och vi kan bara sätta oss och vänta på en tapet som kommer bli ett par dag senare än vi trott, men måtten är rätt (hoppas jag)!!

Till sist ett stort tack till PeGe´s som varit så otroligt trevliga och tillmötesgående trots allt strul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar