söndag 30 november 2014

Adventstid kom.....

.....till mitt ensamma hus.
Jag sätter i staken ett sparat ljus.
Något ska ske bortom frostig advent.
Jag väntar en gåva som Herren sänt.

En fantastiskt söt liten visa som vi sjöng varje år när jag var liten. Den var fin redan då, men kändes med åren lite tjatig och barnslig. Nu när jag tänker på den känns det bara varmt inombords och jag undrar om vi inte borde sjunga den på mitt jobb, till Lucia nästa år.

Och nu börjar den där tiden när allt ska hända på hur få dagar som helst. I år är det yngste sonen (Isak) som just börjat i musikklass, som står för de flesta musikaliska inslagen. Två konserter med klassen och en med orkestern, vilket förövrigt är den stora Luciakröningen av Norrköpings Lucia. På den konserten är även äldste sonen (David) med. David har lugnare schema i år och spelar på nyss nämnda konsert samt en Jul Jazz- konsert på stans jazzklubb/musikförening.... Men det blir mer musik för istället för julbord bjuds vi i år på Julkonsert med "Peter & Matilda" av arbetsgivaren. Och så är det förstås dotterns Luciatåg, tidig morgon på förskolan......myyyyysigt! På mitt jobb övar vi för fullt på luciasånger, men det tåget går när jag har min lediga dag så jag räknar med att kunna sitta och bara lyssna och förhoppningsvis bara njuta.
Höll på att glömma musikalen som vi ska vara med i jag, Isak & ev. David.... 3:e advent, inget julbudskap i år men vi övar förfullt på Musikalen Pappa med barn och musikanter i kyrkan, kul!

Men det var bara konserterna det.....sedan var det allt annat också. Tur att en hel del julklappar inhandlades redan för nån vecka sedan i Ullared. Inte bara julklappar förresten, vi ska försöka klämma in ett födelsedagskalas också när dottern fyller 3 år precis en vecka innan julafton.

Ibland blir det lite extra jobb inför julkonserterna, som när Isak kom hem och sa att han ska vara snöboll på en av konserterna och att hela hans klass ska vara helt klädd i vitt. Inte helt enkelt att hitta helvita byxor så här års. Sedan kom jag på att en One piece skulle ju vara perfekt.....sagt och gjort tyg och mönster fixades fram och vipps så fixades en, lika skönt att ha det klart.

Nej!! Nu önskar jag er alla en härlig adventstid och glöm inte vad som ska "ske bortom frostig advent."

//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar