tisdag 30 september 2014

På kurs!

Igår var första gången av fem på en kurs som alla på mitt jobb går. Det är en kurs i "Tecken som stöd". Man lånar helt enkelt tecken från teckenspråket och förstärker på så sätt sitt språk medan man pratar som vanligt. Det här är speciellt bra för barn med särskilda behov, men också för två språkiga barn och egentligen alla barn. Att forma rätt ljud med munnen kan var knepigt när man är 1 år, men att göra tecknet för törstig eller äpple kan vara lättare.

Vår dotter går på en förskola som använder tecken som stöd av olika anledningar och det har hon snappat upp en hel del av. Hon var bara drygt 1,5 år när hon stod i vår trappa och försökte säga något och jag förstod inte alls vad hon menade och så plötligt gjorde hon tecknet för äpple/frukt och då förstod jag ju vad hon ville. Vi föräldrar hade fått med några tecken hem på papper i det månadsbrev vi fick från förskolan så därför kände vi igen det.

Nu är det alltså jag som pedagog som ska lära mig. Vid första kurstillfället var det alfabetet, att räkna  och färger som vi gick igenom. Och jag är förvånad att det var så lätt att få det att fastna. Alfabetet känner jag mig trygg med nu, men det lär väl inte stanna vid det gissar jag....

Imorgon är nästa kurstillfälle och då skulle vi intervjua varandra, käre nån hur ska det gå??

// Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar