onsdag 9 oktober 2013

....eller det sämsta

Idag är det precis en månad sedan förra inlägget. Tiden går och att hitta ens en liten stund till att blogga känns som överkurs just nu.
Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag nu kombinerar det bästa av två världar...... Men lite perspektiv på det så kan man väl säga att det också medför det sämsta av två världar. Vardagen på förskolan är såklart fylld med en massa roliga och mysig möten med barn, men också ett evinnerligt tjatande, tillrättavisande, bytande av blöjor och på och av med kläder. När jag kommer hem är det nästan samma visa pluss att jag då även ska laga mat, förhöra läxor och inte minst skjutsa runt på killarna till deras olika aktiviteter.
Självklart kommer tankarna på om jag verkligen vill ha det så här.....
Är det värt eller ens klokt att jobba med andras barn och försöka fostra dem och låta andra människor ta hand om mitt barn. Visst är det bra med dagis/förskolan till en viss gräns, men mitt barn är ju mitt ansvar, min glädje, min sorg, min kärlek, mitt allt!
Förra fredagen skulle min man åka bort på jobb (han är annars ledig fredagar) så jag lämnade Linnéa kl. 8.15 på dagis och sedan hämtade jag henne 17.15 på eftermiddagen. Det var en engångsföretelese, tack och lov, men på mitt jobb har vi barn (i hennes ålder) som lämnas 07.00 och hämtas 17.00 varje dag!! Är det riktigt klokt? Antagligen finns det inget alternativ för den familjen, men är det så vi vill ha det i Sverige 2013?

"Att vara eller inte vara det är frågan?"

Tack för att jag fick skriva av mig......
Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar