onsdag 28 november 2012

Julpiffet kan börja!!

Snön har yrt ner här idag och julstämningen börjar så smått infinna sig. Snart är det dags för ljusstakar, julgardiner, stjärnor och julblommor att plockas fram. Men jag började med att julpiffa lite här på bloggen först. Dessutom sprang jag på så söta julkläder häromdagen. Jag brukar alltid vara så sent ute med sådant så när jag tycker det är dags då är allt slutsålt. Inte i år, nu finns det iallafall kläder så lillan blir julfin.
Jag föll pladask för den här stickade klänningen och jag tror nog att de grå strumporna blir finast till.
Leggings med små hjärtan och en blustunika med fin brodyr i kanterna. Till det ett par tomtestrumpor, med ullig vit kant :-)

Skorna här nedan köpte jag mest för att vår lilla skruttunge inte riktig kommit på det där med att resa sig trots att hon är drygt 11 månader. Jag hörde på BVC-sköterskan att hon var lite fundersam, men att vi skulle avvakta lite. Nu har hon börjat att resa sig lite, men hon har dålig styrsel i fötterna. Så tanken från min sida var att ett par rejäla stadiga skor kanske kan hjälpa till och stötta upp. Hade tänkt vita, men de fanns bara i svart och rött så då valde jag svart eftersom det är lättare att matcha då.

Även om det är hemskt roligt att sy kläder till henne så är det också väldigt roligt att köpa......tänk så många gånger jag gått förbi de där söta små klänningarna bort mot pojkkläderna....nu har jag en egen liten prinsessa att köpa klänningar till. Det är ju helt fantastiskt  :-)  (och jag struntar i allt vad genustänk är....grabbighet är hon omsluten av så det räcker).
Här är senaste hemmagjorda alstret, ett tröjmönster som jag gjort om till tunika och lagt till fuskfickor på. Ska nog göra lite mer rynkor på kjoldelen nästa gång. Annars är jag nöjd!
Kram Karin

2 kommentarer:

 1. Himla fin header du har gjort, julig och vintrig. Jag tänkte oxå byta till den här prickiga. Mina höstlöv på min sida känns så "borta", för de har ju ramlat av allihop mer eller mindre. Vi får väl se vilken dag jag får till det.

  Men vilka fina kläder lilltjejen har fått av sin mamma. Den klänningen var verkligen jättesöt!! Hon kommer att konkurrera ut tomten på julafton i sin utstyrsel, tro mig!

  Kramis Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja vi får väl se hur länge kläderna går att ha....det blir ju lätt kladdigt och fläckigt, men så är det och så får det vara.
   Jag tycker det är roligt att göra bloggen lite årstidsbunden, innehållet brukar ju ofta vara det. Och jag är svag för prickigt har jag märkt, tyckte det var lite synd att man inte kunde bestämma vilken färg man ville ha på själva prickarna bara, men det blev ju fint så här :-)
   Kram Karin

   Radera