måndag 20 augusti 2012

Sommarens husbilssemester i Danmark

Det blev visst ett sommaruppehåll på bloggen också, men nu drar skolan igång och det kanske kan bli lite ordning på tillvaron igen. Här kommer en kort sammanfattning av vår semesterresa!

Och så bar det av då, med husbil (hyrd) mot Danmark. Att åka husbil är roligt, mysigt och praktiskt när man ska resa långt. Det funkade också bra att spänna fast barnstolen så Linnéa kunde sitta vänd mot bordet och ändå åka baklänges. Första etappen Norrköping - Köpenhamn.


 Vi hade som mål att komma fram till campingen före kl.18. Kom man senare skulle man ringa och meddela.....vi anlände 17.55 :-)  Campingen låg vid en liten ort sydost om Köpenhamn som heter Ishöj. Där fanns en stor marina med många fina båtar och det var nära havet.


Efter att sovit gott första natten tog vi oss in till Köpenhamn med husbil och allt. Det var inte lätt att hitta parkering med en så stor bil/buss, men till slut stannade vi med halva bilen upp på en trottoar. Därefter promenerade vi på Ströget och dök in på ett gammalt anrikt café på en tvärgata. Där hade de de mest fantastiska bakverk och deras specialitet var tårtan på bilden...Sportkaka hette den :-) Inte fullt så nyttig som maken trodde den skulle vara.....mycket grädde var det!


När vi senare åkt en sightseeingtur med båt (i ösregn, men med tak) och var påväg mot bilen igen hittade vi "Believe it or not" ett rekordmuseum och världens längsta man hälsade välkommen i entrén.


Dag 2 tog vi pendeltåget in till stan, mycket smidigare än att ta bilen. Och danskarna är ett snällt och vänligt folk....för när vi först skulle åka med buss in till tågstationen kunde vi inte betala med kort eller svenska pengar hmmm. Vi fick åka med gratis, men OM det skulle komma en kontrollant fick vi betala böter. Vi klarade oss! Sedan köpte vi tågbiljett och den skulle vi stämpla i automaten...ok.....vi hoppade på tåget. Men då visade det sig att stämpelautomaten fanns på perrongen och INTE på själva tåget. Vi frågade några som sa att om det kommer en kontrollant kostar det 750 dKr per person  :S  det kom en kontrollant och vi förklarade vårt dilemma och Isak sa att: "Vi är tröga svenskar"! Hon var snäll och klippte biljetten åt oss och lät oss "komma undan" phuuuu!!


Tivoli är större än det ser ut utifrån, där finns mycket fint att titta på även för sådana som inte åker karuseller. Medan killarna i familjen for runt i allt som rörde sig gick jag och dottern och studerade alla restauranger för att hitta något bra till familjen senare. Valet föll på ett piratskepp som låg i sjön coolt ställe och god mat. Jag gillar Danmark på många sätt, men det är sorgligt att de inte upptäckt det finfina med microvågsugn....inte på något av de matställen vi besökte fanns det någon micro att värma barnmat i. Det enda de erbjöd var en mugg med varmt vatten att lägga burken i, funkar nästan, men inte om man har ett superhungrigt barn........stackars Linnéa fick äta fesljummen mat och jag brände fingrarna av mig hela veckan  :P


Dag 3 i Danmark lämnade vi Köpenhamn och drog vidare mot Jylland via Stora och Lilla Bält, maffiga broar det där!!


På eftermiddagen dag 3 besökte killarna Lalandia, ett stort äventyrsbad som ligger bredvid Legoland. Mor och dotter shoppade lite bebiskläder och slappade sedan i husbilen.
Och sedan då, dag 4 Legoland!!Vi tillbringade en heldag på Legoland och det räckte tyckte vi för sedan längtade vi hem. Så dag 5 bar det av hemåt och c:a 11 timmar och 160 mil senare var vi äntligen hemma igen!
Ännu en lyckad semesterresa är till ända  :-)

1 kommentar:

  1. Det låter som en riktigt härligt semester. Gillar kommentaren om att ni är "tröga svenskar". Det är ju den ursäkten man alltid får ha på lur när man gör något osmidigt :)

    SvaraRadera