lördag 25 januari 2014

Enklare än man kan ana

Vi har en katt, världens gosigaste och snällaste och HÅRIGASTE. Hennes päls är lång, tjock och enorm. När det är kall vinter blir den ännu tjockare. Detta får såklart sina konsekvenser, framförallt när favorit platsen är den svarta soffan i Joels rum. Ibland är den soffan så full av katthår att den är rent utsagt äcklig.
Det är väl bara att dammsuga, men nejdå det hjälper marginellt, katthåret suger sig fast i det svarta tyget och hur mycket man än gnor med dammsugaren är ser det lika hårigt ut som när man började 20 min tidigare.

Men så slog det mig att jag hade hört en av "städtanterna" från TV-programmet "Rent hus" svara på tittarfrågor i en morgonsoffa. Och på frågan om hur man får bort katthår svarar hon att det är hur lätt som helst, använd bara en vanlig GUMMIHANDSKE!

Sagt och gjort, på med gummihansken och dra den över soffan. Resultatet låter inte vänta på sig. Katthåret följer snällt med och korvar ihop sig i långa korvar som sedan plockas bort eller dammsugs upp. 10 min. senare är soffan nästan helt kat  thårsfri och fräsch!! Tänk så enklt och ofta är det väl så...att vi komplicerar saker i onödan :-)


Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar