lördag 7 januari 2012

Äntligen - det finns ett liv efter förlossningen!

Och så kom hon då, vår lilla prinsessa - Linnéa!
Nio dagar efter beräknat datum hittade hon en liten lucka i almanackan. Det var faktiskt så...lördagen 17/12 var enda dagen den veckan som var helt tom på aktiviteter. Inga barn som behövde skjutsas eller hämtas någonstans.

Klockan 6 på morgonen vaknar jag efter att ha sovit gott hela natten och märker att vattnet gått, men inga värkar....vi ringer farmor som kommer i ilfart medan vi beger oss iväg till förlossningen. Väldigt kortfattat kan man väl säga att eftersom bebisen bajsat i vattnet och jag inte fått några värkar så blir jag igångsatt vid c:a 11.30 och kl. 15.42 föds vår lilla dotter!


Att få en till familjemedlem är ju en omställning för alla. Och man ska väl inte sticka under stolen med att det har varit lite nervöst att se hur storebröderna skulle ta emot den här nya lilla personen. Men den oron har varit obefogad, tack och lov. Jag vågar nog påstå att alla tre från första stund tog sin lillasyster till sina hjärtan.
Överväldigade och fascinerad!


Jag är också glad och överraskad över att David, 13 år, har varit så hjälpsam och inte verkar tycka att det är ett dugg pinsamt att han fått en lillasyster. Tex. när jag, Isak, David och Linnéa skulle ut och byta julklappar i mellandagarna. På eget initiativ tar David på Linnéa overallen, sätter henne i bilstolen och bär ut henne till bilen, medan jag packar in barnvagnen. När vi senare kommer till stan packar David ut barnvagnen (jag betalar parkeringsbiljett) och när vi börjar gå är det han som stolt kör vagnen!
Jag häpnar och är full av tacksamhet.


De andra bröderna är också hjälpsamma och måna om sin syster....dock är det något med blöjbyte som gör att de försvinner fortare än kvickt :-)


Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar