söndag 23 januari 2011

Den trendiga trenden om inredningstrender.....

Gick in en sväng på Hemtex igår och jag hann inte mer än något steg in i butiken innan det stod klart för mig vilken som är vårens färg nr.1.......jag skulle nog kalla den ceriserosa, men tydligen har den ett betydligt finare namn: Honeysuckle
Just den färgen var min favorit i mitten på 80-talet. Minns att ett av de allra första klädesplagg jag köpte på egen hand var en cerise tröja med något vitt tryck på och med pingvinärmar - helt rätt då. Till den hade jag helst ett par cerisa byxor....inte konstigt att jag några år senare blev smått illamående av rosa i allmänhet och cerise i synnerhet. Sedan dess har jag sakta men säkert lärt mig gilla rosa igen, men då i den mycket ljusrosa nyansen som brukar kallas babyrosa :-)
Men, men... trender kommer och trender går och vem vet kanske kan den där "Huneysuckle"-färgen kan få tag även om mig.
Det fanns ju så klart andra färger och bland mina favoriter fanns en ljusgrön färg som jag redan har lite av hemma....den hoppas jag nog mer på! (Bilden ger inte riktigt rättvisa till färgen, som jag upplevde som mer skir vårgrön än den här. För övrigt är bilden lånad från Hemtex).

En annan trend som jag gillar är 50-talstrenden...

...så fint i all sin enkelhet.
Och sist men inte minst de här godingarna från Gustafsbergs porslinsfabrik.

(Bilderna kommer från Gustafsbergs hemsida)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar