tisdag 17 november 2009

Nedräkningarnas nedräkning har redan börjat!

Förr var det väl så att själva nedräkningen inför jul började med Första Advent? Så har alltid jag tänkt. Men det känns som det där har ändrats. Nu börjar nedräkningen i samband med Farsdag på nått märkligt sätt...nedräkningen till Första Advent, alltså! En del börjar väl räkna ner ännu tidigare, som tex. IKEA - mitten på oktober... MEN...jag tycker också att det är mysigt med Advent; hela "Julpaketet" börjar ju då med att sätta upp elljusstakar, ljusslingor och baka och pyssla och köpa julklappar, gå Luciatåg och alla andra miljoner saker man vill hinna.

Jag tycker det verkar som den generation jag tillhör är en extra-extra julig generation. Någon gång har väl alla gått igenom nån sorts antijulperiod, man ska helt enkelt vara lite emot, nånstans i tonåren...vare sig man innerst inne är det eller inte. Och nu när jag hör om alla dessa fixande och trixande småbarnsmammor som vill få till den där PERFEKTA julen, kan jag inte annnat än att le och tänka på alla gånger jag och andra suckat över sina egens mammors bestyr inför julen.

Jag är inte bättre själv! Jag är en julälskare och i år har jag bestämt att jag ska ordna den PERFEKTA JULEN!!

1 kommentar:

  1. jag oxå! en sak jag älskar med att bo här är att julen börjar precis efter Thanksgiving (runt 1a advent). När jag var liten så kom förstås advenstljusstakarna upp runt 1a advent men allt det andra, inklusive julgran sattes inte upp förrän dan före julafton. Här kommer allt upp en sak efter en annan så att hela julkänslan är där i god tid före jul å så vipps, när annandagen (som inte är en "dag" här) är över ja, då packas allt ner och julgranen hävs ut!!
    Vi ska som familj på svensk/norskt julbord och lussefirande den 6e december och jag ska till och med få sjunga jul jul och två andra sånger tillsammans med en svenskättling och en andra generationen norska som kan en del sånger och förhoppningsvis oxå kan sjunga. Jag är mer exalterad en vår 6åriga Syssa...
    lycka till med den juligaste julen nånsin!!
    kram

    SvaraRadera